Upstairs Roskilde

Køkken i topform

Lysten til at få foden under eget køkkenbord fik Niels Hansen, en af Roskildes kendte kokke, og smørrebrødshustruen Sanne til at slå til, da muligheden bød sig i byen. Adgangsforholdene var trange til førstesalen i Skomagergade, så der skulle tænkes kreativt før det nye fine køkken og Upstairs var en realitet. 

35 ÅR GAMMEL RØG OG KINESERGRILL SÆTTER SINE SPOR Mens Niels har passet restaurant Albatros i golfklubben, har svigersøn og svigerfar taget sig af nedrivningen, mens det er Sanne, der har stået for alt indretning og indkøb af inventar til både køkken og restaurant. Og det er tydeligt at, det ikke kun er på tallerknerne, den gode smag træder frem. Det er til gengæld ikke til at se, at førstesalen tidligere har huset en gammel røgfyldt kinesergrill. ”ALT skulle rives ned her og ud”, siger Susanne peger rundt i de fine, lyse lokaler, der i dag byder Upstairs mange gæster velkomne i Skomagergade"

”Vi havde omkring 300 mennesker på tre timer til åbningsreceptionen, der kom for at se de nye lokaler. Og de efterfølgende dage modtog vi stadig blomster, flasker, søde kort og chokolade”, fortæller den nybagte værtinde hos Upstairs glad. Sanne lægger dog heller ikke skjul på, at ”der har været rimeligt meget fart på og pænt med udfordringer undervejs” inden det nye leasede køkken faldt på plads.

SMALHALS PÅ KØKKENTRAPPEN
I dag er forårsruller og grillkyllinger skiftet ud med bl.a. hjemmerøget laks og lækkert smørrebrød baseret på et klassisk danskfransk-italiensk koncept i det spritnye køkken. Men der er ingen, der er kommet sovende til køkkentjansen. ”Restauranten blev genopbygget i 1907 efter en brand. I 1935 valgte man at slå hul igennem til fra matrikel 4 til 6, så man fik nogle ekstra m2 at råde over, på betingelse af, at der blev opsat fire kraftige branddøre, så ilden ikke kunne brede sig. De tre af dem er imidlertid meget smalle, hvilket mildest talt gav nogle udfordringer med at få inventaret ud i køkkenet på første sal, da også køkkentrappen var meget smal”, smiler Sanne. Men da en 12 stiks ovn blev skiftet ud til 2 x 6 stiks ovne og en kold jomfru røg frem og tilbage, endte det hele heldigvis godt ovenpå.

L’EASY-MODELLEN GIVER GOD MENING FRA A-Z
Med leveringen af en kold jomfru mere på hjul, har Upstairs fået opfyldt behovet for både ekstra køleplads og ekstra bordplads, og kokkene har fået en optimal arbejdsplads. ”Matriklen krævede en totalrenovering fra A - Z. Bl.a. skulle køkkengulvet bankes op, så vi kunne få støbt et nyt. Den gamle udsuger skulle skiftes og gasanlægget skulle totalopdateres. Da vi også skulle indkøbe ny bar, borde og stole, samt alt fra tyndskræller til porcelæn, bestik, glas osv., blev vi enige om, at vi lige så godt kunne lease køkkenet, da vi hermed også kunne få vedligeholdelsen med ind over i de næste par år”, forklarer Sanne. Og selvom, der har været køkkenkamp til stregen, har hun kun rosende ord tilovers til både samarbejdet med H.W.Larsen og L’EASY-modellen.

TO GANGE DAN FIK DET HELE TIL AT GÅ OP
”Dan fra H.W.Larsen er en rar fyr, der er rigtig god til kunderne. Han har gennem hele processen gjort alt, hvad han kunne for at efterkomme vores ønsker, og vi er glade for vores glade for vores køkken i dag. Dan Westermann fra L’EASY Business er også en knag, og vi har haft et forrygende samarbejde, der bl.a. også resulterede i lydudstyr til restauranten, så det kan de altså også, de der L’EASY folk, slutter vores travle værtinde, inden hun suser videre. 


For hos Upstairs hviler man ikke på laurbærrene. De skal naturligvis i gryden. Aftenmenuen skifter med årstiderne, hvor der kan vælges mellem tre forretter, tre hovedetter og tre desserter.

Alle er selvfølgelig velkomne til at besøge Upstairs i Skomagergade.



Hør mere om hvilken løsning vi kan tilbyde dig, ring
72 15 11 15 – eller klik her. Så kontakter vi dig.

 

  

Ring mig op